Včlani se
Novice
Kategorije novic

Pripravite anticelulitni tretma kar doma

27. maj 2014 - Ekoklub novice / Ličila in lepotni nasveti / Negovalna kozmetika in olja / Zdravje

Pripravite anticelulitni tretma kar doma

Celulit je estetska in trdovratna nadloga, ki prizadene velik odstotek žensk, ne glede na težo ali konstitucijo. Nahaja se tik pod kožo in je sestavljen iz maščobe, vode in toksinov. Najpogostejši so nezdrava in nepravilna prehrana, premalo pitja vode, premalo fizične aktivnosti in preveč sedenja, hormonske spremembe, slaba prekrvavitev, stres, visoke pete, pretesna oblačila, nosečnost itn.

Danes najdemo veliko navedb in obljub o odpravi celulita, dejstvo pa je, da ga povečini ne moremo popolnoma odpraviti. Lahko pa ga učinkovito omilimo in preprečimo nastajanje novega. Za začetek poskrbimo za zdrav življenjski slog z uravnoteženo prehrano, dovolj tekočine in gibanja.

Z vidika kozmetičnega pristopa imamo na voljo vrsto naravnih izdelkov, ki so učinkoviti pri anticelulitnih tretmajih in jih lahko izvajamo kar sami doma: glina, rastlinska olja, eterična olja, masaže, pilingi, razstrupljevalne kopeli,… Vsekakor je potrebno vložiti nekaj truda in volje, da tretma, ki si ga izberemo, izvajamo redno in določen čas. Samo na tak način lahko pričakujemo pozitivni rezultat in izboljšamo videz prizadetega mesta.

Glina in celulit
Z glino v prahu si lahko naredimo učinkovite domače obloge proti celulitu. Glina veže nase toksine in nečistoče ter jih preko por in limfnega sistema odstrani iz telesa. Prav tako je glina znana kot topilec maščobnih celic. Obloge si naredimo tako, da zmešamo glino z vodo in dodamo nekaj smetane (kisle ali sojine). Na predele s celulitom namažemo nekaj centimetrov debele obloge, prekrijemo z mokro naravno tkanino in pustimo približno eno uro oz. dokler nam ne začne povzročati nelagodnih obbčutkov in se se glina strdi.

Olje zelene kave in celulit
Encimi v zeleni kavi pomagajo raztopiti maščobno tkivo in zgladiti napihnjene predele. Zaradi vsebnosti dragocenih sestavin za našo kožo ima izjemno sposobnost, da nahrani, navlaži in izboljša prožnost kože, izboljšuje njen tonus in ji daje naravni sijaj. Olje se hitro vpija in kaže dobro združitev z drugimi kozmetičnimi izdelki pri neposredni negi kože. Olje zelene kave lahko nanesemo naposredno na predele s celulitom in ga z nežno masažo vtremo v kožo. Ker je olje zelene kave izredno dragoceno in je na voljo v manjši količini, priporočamo, da ga zmešate z drugim rastlinskim oljem ali kremo in sicer v razmerju 1 enota zelene kave in 9 enot drugega olja (npr. 1 ml olja zelene kave in 9 ml lešnikovega olja). Če ga uporabimo samostojno, nanesemo najprej izbrano rastlinsko olje na prizadeta območja in nato dodamo nekaj kapljic olja zelene kave in vmasiramo v kožo. Na ta način se bodo kapljice lažje razporedile čez površino in tudi olje bo trajalo dlje časa.

Anticelulitni kavni piling
2 žlici mlete kave (kofein spodbuja prekrvavitev in razgradnjo maščobnih celic)2 žlici gline (nase veže toksine in nečistoče)2 žlici morske soli (razstruplja)rastlinsko olje (priporočamo: lešnikovo ali grozdne peške – spodbujata prekrvavitev)

*suhe sestavine med seboj zmešamo in nato dodamo dovolj olja, da so sestavine dobro prepojene, Na koncu lahko dodamo še nekaj kapljic olja zelene kave. Piling shranimo v lonček s pokrovom in uporabimo enkrat tedensko. Nanesemo ga na kožo in masiramo nekaj minut. S tem odstranimo odmrle celice, očistimo pore in spodbudimo prekrvavitev.

Anticelulitni tretma z glinenimi oblogami in/ali vtiranjem rastlinskega olja v kombinaciji z oljem zelene kave (masiranje z oljem naj traja vsaj nekaj minut) izvajamo vsaj en mesec vsak dan. Tretmaju dodamo še piling telesa, razstrupljevalno kopel za telo ali stopala ter seveda zdravo prehrano in čim več gibanja.

Pripravila: Nina Jaušovec – Lily Lolo Slovenija in Specia naravna kozmetika

Ostali članki:

Kako zagotoviti dolgo obstojen nanos mineralnih ličil?>>

Prekrivanje nepravilnosti z mineralnim korektorjem>>

Naravna nega ustnic>>

Mineralna podlaga za hladne, zimske dni>>