Včlani se
Novice
Kategorije novic

Mineralna podlaga za hladne, zimske dni

14. januar 2014 - Ekoklub novice / Ličila in lepotni nasveti

Mineralna podlaga za hladne, zimske dni

V hladnih, zimskih dneh je pomembno, da svojo kožo pravilno zaščitimo pred zunanjimi dejavniki, ki vplivajo na njo. Ogrevanje prostorov, suh in hladen zrak vplivata na kožo, katera zaradi zunanjih vpivov lahko postane bolj suha. Pred uporabo ličil jo zato ustrezno nahranimo z vlažilno naravno kremo ali oljem za obraz. Ko se le-ta dobro vpije v kožo, nanesemo naravno mineralno podlago. Minerali nikakor ne bodo dodatno izsušili kože, prav tako se ne bodo absorbirali v suhe predele kože in jih dodatno poudarili. Mineralno podlago vedno nanašamo v plasteh, na ta način bo enakomerno prekrila vašo kožo in jo zaščitila.

Lahka sestava naravne mineralne podlage koži omogoča, da diha, zagotavlja dobro prekrivnost in nežen občutek. Dodaten nanos zaključnega pudra bo podaljšal obstojnost ličil ter hkrati še dodatno ščitil kožo pred hladnim vetrom in mrazom. Svilnati minerali zaključnega pudra so transparentni in ne bodo naredili spremembe na vašem odtenku mineralne podlage, temveč le zagotovili sijoč ali mat zaključek vašega make-upa. Zaključni pudri so idealna izbira in zaščita za hladne, zimske dni.

NAVODILA ZA UPORABO/NANOS MINERALNE PODLAGE

Najboljši rezultat dosežete, če podlago nanašate s kabuki čopičem po naslednjih korakih:

KORAK 1: Na obraz nanesite dnevno kremo, ki jo uporabljate in počakajte nekaj minut, da se dobro vpije v kožo.

KORAK 2: Posodico rahlo stresite tako, da manjša količina podlage pade na vrh pokrovčka. Čopič zavrtite v mineralno podlago iz vseh strani, narahlo premešajte in ga nato otresite. Najbolje je, da s trdim delom čopiča potrkate po robu posodice, da se prah enakomerno porazdeli po ščetinah čopiča, odvečna podlaga pa pade nazaj v posodico.

KORAK 3: Podlago začnite nanašati na čeljustnem delu in s krožnimi gibi nadaljujte preko obraza. Nanašajte v slojih, dokler ne dosežete želenega videza.

KORAK 4: Za dodatno zaščito lahko na mineralno podlago nanesete še zaključni puder.

Oglejte si video ‘Kako pravilno nanesti mineralno podlago’

Pripravila: Nina Jaušovec – Lily Lolo Slovenija