Včlani se
Novice
Kategorije novic

Predstavitev Zavoda Botanik

11. februar 2015 - Ekoklub novice / Zdrava prehrana in recepti / Zdravje

Predstavitev Zavoda Botanik

Vse od svojih začetkov naprej je človek iskal vir svojega zdravja v svojem okolju, v naravi, s katero je nerazdružljivo povezan. Narava mu je ponudila neprecenljiv dar: zdravilne rastline. Tisočletne izkušnje pri uporabi zdravilnih rastlin so človeštvu zapustile bogato zakladnico znanja o zeliščnem zdravilstvu. Nekaj prijateljev iz majhnega prleškega mesteca Ormož, ki nas druži spoštovanje do narave, predvsem pa zaupanje v zdravilno učinkovanje zelišč, nas je združilo moči in nastal je Zavod Botanik. Naš skupni projekt in naša skupna strast.

Botanikova želja in vizija je črpati iz neprecenljive zakladnice tradicionalnega zeliščnega zdravilstva in to znanje nadgrajevati s sodobnimi dognanji in našimi lastnimi izkušnjami pri vsakodnevnem delu z zdravilnimi rastlinami.

P2_nabiranjeri svojem delu sledimo tradicionalnim postopkom pridelave in nabiranja zdravilnih rastlin, prav tako pri izdelavi naših zeliščnih pripravkov. Tradicijo in preteklo znanje nadgrajujemo z novimi strokovnimi dognanji, ki jih vključujemo v naše delo. Vsa naša zelišča so ročno pridelana ali nabrana v Sloveniji, v neokrnjeni naravi Prlekije. Tudi izdelava zeliščnih pripravkov in pakiranje potekata ročno. Ker prisegamo na kvaliteto in spoštljiv odnos do narave in človeka, naša pridelava poteka po ekoloških standardih, kar potrjuje tudi ekološki certifikat.

V naših izdelkih boste tako lahko zlahka prepoznali skrbno in strokovno delo, ljubezen do narave in blagodejno učinkovanje zelišč.

Iztok v oddaji Narava Zdravi

Preberite tudi:
Z zdravilnimi rastlinami nad zdravstvene težave>>

Način dela Botanik>>

Moč narave>>

Pripravil: Iztok Luskovič, Zavod Botanik