Včlani se
Novice
Kategorije novic

Društvo Lajka in Eko klub licitacija

23. april 2015 - Družbena odgovornost / Ekoklub novice / Narava in živali

Društvo Lajka in Eko klub licitacija

Eko klub partnerji smo podarili izdelke za veliko licitacijo, ki poteka na spletni strani Društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski LAJKA za Apolona- velikega psa z najbolj nežno dušco, ki je bil večkrat tudi glavna zvezda na naših dogodkih.

V Lajki so glede Apolonovega zdravstvenega stanja izvedeli ne preveč vzpodbudne novice. Tumor v prsih raste, pripravljajo ga na operacijo, pred tem pa morajo obvezno opraviti še CT preiskavo (da natančno določijo lego in česa se tumor drži), ki pa stane veliko (med 400 in 500 eur). Žal na to niso računali in bodo to sami težko zmogli. Verjamemo, da bo Polči spet zmagal in da ga čaka srečno življenje še naprej – prosimo pa tudi vas za pomoč pri naših prizadevanjih za tega nežnega velikana.

Tole pa je Melitin zapis: ”V naših očeh se vsekakor splača narediti vse, kar bo v naši moči. Apolon prekipeva od veselja do življenja, ki se mu je začelo šele pred letom in pol, včasih se obnaša kot mladič – kot da ve, da je veliko zamudil in da ima možnost to nadoknaditi in zato zajema z veliko žlico. Prej je potoval skozi najmanj 6 domov in namestitev, kot smo ugotovili – eden slabši od drugega. Kljub tumorju v prsni votlini ima popolnoma zdravo srce, nikjer nobenih metastaz, le tumor raste tako hitro, da bo kmalu zmanjkalo prostora ob srcu, zato moramo ukrepati. In splača se tudi zato, ker je Apolon sonček od psa, neizmerno hvaležen za vsako pozornost in ima vse okoli sebe neskončno rad, mi pa njega, saj smo si bili očitno usojeni. Primernega kandidata ni in ni bilo, čeprav so si ljudje podajali kljuke, ko smo ga po okrevanju od preteklega življenja začeli oddajati. Ko pa so se začeli problemi z zdravjem, pa smo vedeli, da bo ostal Lajkar do konca življenja. In verjamemo, da bomo zmagali in bo Apolon še dolgo slinil stene, kavč, TV ekran itd v našem stanovanju.”

Ker imamo Polčija radi tudi mi, smo združili moči. Pripravili smo več izdelkov, ki jih lahko na licitaciji kupite po izklicnih cenah, ki znašajo nekje 50% vrednosti izdelka v trgovini.

Med izdelki je 5 najbolj popularnih knjig projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, razna olja za nego kože, izdelki za dom, presna torta,…

Ogled izdelkov in licitiranje ( le do 27.4.) poteka tukaj>>