Včlani se

Zavod 100% naravno Botanik

Zavod 100% naravno Botanik
Ptujska cesta 2, Ormož

M: 051 616 302 (Iztok)
E: iztok@botanik.si
www.botanik.si

Ugodnost: 15% popust na vse izdelke, ki niso v akciji, ob nakupu v spletni trgovini Botanik. 10% popust na vse izdelke ob nakupu v trgovini Botanik v Ormožu.


Moje ime je Iztok. Po uspešno zaključenem študiju etnologije in antropologije v Ljubljani sem se vrnil v svoj rojstni kraj, v majhno prleško mestece Ormož. Odločil sem se, da bom svoje življenje posvetil raziskovanju skrivnostnega sveta zelišč in zdravilnih rastlin. Tako je nastal Zavod Botanik.

Vednost o pomenu zelišč in zdravilnih rastlin spremlja človeštvo že tisočletja. Neprecenljiva škoda bi bila, če bi zanemarili ali kar pozabili na to izjemno dediščino, ki se je tako dolgo prenašala iz roda v rod! V okviru Zavoda Botanik zato prirejamo predavanja, ekskurzije in naravoslovne dneve in s tem širimo zavest in spoznanje o dobrodejnem učinkovanju tradicionalnih pripravkov iz zelišč in zdravilnih rastlin.

Hkrati pa na naši zeliščni njivi in v neokrnjenih predelih zelene Prlekije zelišča in zdravilne rastline tudi pridelujemo in nabiramo. Pri tem strogo sledimo ekološkim principom kmetovanja, obenem pa vso delo opravimo »na roke«. Potem ko nabrane rastline posušimo na zraku, jih uporabimo za pripravo različnih izdelkov, ki so združeni pod blagovno znamko Botanik (domači čaji, tinkture, naravna kozmetika, zeliščni likerji). Ekološki in 100% naravni izdelki Botanik iz slovenskih zelišč so na voljo v naši spletni prodajalni ter v lekarnah in prodajalnah z zdravimi ali slovenskimi živili povsod po Sloveniji.