Včlani se
Novice
Kategorije novic

Masaža, ki blaži psihični, fizični in emocionalni stres

10. junij 2015 - Ekoklub novice / Za telo in duha / Zdravje

Masaža, ki blaži psihični, fizični in emocionalni stres

Terapevtska masaža je priporočljiva zlasti pri športnih in delovnih obremenitvah mišic in hrbtenice. Kljub bolečinam v prizadetih delih je hkrati sproščujoča, saj sprošča napetosti in obnavlja energijo. Za to masažo se odločajo tudi tisti, ki sicer večjih težav nimajo, a jim ostale sprostilne masaže ne ustrezajo.

Terapevtska masaža hrbta in hrbtenice je zelo učinkovita in ciljno usmerjena kombinacija različnih pristopov. Izvaja se tudi na masažnem stolu, kjer položaj masiranca omogoča optimalni dostop do hrbtenice. Predele ob njej terapevt bolje obdela, deluje na problematična mesta, odpravi zadebelitve in zatrdline…

Pogosto je izvor bolečine drugje kot pa je bolečino začutiti, zato je potrebno za uspešno odpravo bolečine poiskati pravi vzrok. Lahko je v poškodovanem vretencu, zategnjenih mišicah ali pa v mišicah okončin…

Po potrebi uporabljam ventuze, energijske metode in refleksnoconsko masažo.

Veliko lahko za svoje zdravje in dobro počutje storite tudi sami, zato dobite primerne napotke za doseganje svojega cilja.

Klasična terapevtska masaža

Klasična terapevtska masaža blaži psihični, fizični in emocionalni stres, sprosti mišično napetost celega telesa ter pomaga telesu, da se znebi škodljivih snovi in pospeši presnovo. Masaža je temeljita, uporabljam več tehnik, ki nadgrajujejo klasično masažo.

Pripravila: Lana Mihele, Oaza sonca

Zaradi prijemov, ki limfo potiskajo v smeri proti srcu v vene, se v kratkem času na naraven način znebite strupov in odmrlih celih ter se počutite lažje, sproščene in sploh boljše volje. Zato je priporočljiva tudi pri odstranjevanju celulita in odvečne teže.

Terapevtska masaža je zlasti priporočljiva pri športnih in delovnih obremenitvah mišic in hrbtenice. Kljub bolečinam v prizadetih delih je hkrati sproščujoča, saj sprošča napetosti in obnavlja energijo.

Za to masažo se odločajo tudi tisti, ki sicer večjih težav nimajo, a jim ostale sprostilne masaže ne ustrezajo.

Pozornost bodo dobile vaše noge (spredaj in zadaj) s stopali, hrbet z vratnim delom, lasišče, roke, dekolte in trebuh, pri daljši pa tudi obraz, večji poudarek bo tudi na stopalih.

KOMBINACIJA KLASIČNE TERAPEVTSKE MASAŽE IN REFLEKSNOCONSKE MASAŽE

Kombinacija klasične terapevtske masaže in refleksnoconske masaže je priporočljiva za hitrejšo odpravo določenih težav ali ob hujših situacijah. Lahko pa je tudi kot preventiva. Poleg zgoraj naštetih delov telesa se bolj posvetim stopalom in njihovim refleksnim točkam.

Pripravila: Lana Mihele, Oaza Sonca>>