Včlani se
Novice
Kategorije novic

Za lepoto uporabljajte kokosovo olje!

30. avgust 2014 - Ekoklub novice / Negovalna kozmetika in olja / Za telo in duha / Zdrava prehrana in recepti / Zdravje

Za lepoto uporabljajte kokosovo olje!

Dobro poznan sadež kokosove palme, kokosov oreh, v sebi skriva zakladnico aktivnih Coconut Oilučinkovin, ki poskrbijo za lepšo kožo in lase, hkrati pa pozitivno učinkujejo tudi na metabolizem in upočasnjujejo staranje celotnega organizma. Kokosovo olje je tekoče pri temperaturi nad 24°C, do te temperature je bele barve in v trdnem stanju ter ga imenujemo kokosovo maslo. Popularno je vedno bolj tako v kozmetični kot prehrambni industriji – dobro je za uživanje in nanašanje na telo za nego.

Hladno stisnjeno, ekstra deviško, nerafinirano in nehidrogenirano kokosovo olje je izjemno zdravo in koristno za človeško telo. Je namreč naravni antioksidant, ki upočasnjuje staranje in poskrbi za proste radikale v telesu, ki so sicer znani povzročitelji številnih bolezni in drugih zdravstvenih težav. Uporablja se ga kot sredstvo za nego kože in las ter je primerno tudi za pripravo hrane in uživanje. Redna uporaba kokosovega olja bo vidno izboljšala kakovost in lepoto vaših nohtov, las in kože, ki bo kar sijala od zdravja.

Kokosovo olje ima tudi zdravilne učinke
Raziskovalci so odkrili, da kokosovo olje pozitivno vpliva tudi na številne zdravstvene težave, ne le na kožo, nohte in lase. Ker pospešuje delovanje imunskega sistema, se telo lažje bori proti virusnim okužbam in glivičnim obolenjem. Ker vsebuje zdrave trigliceride – srednjeverižne maščobne kisline (ki se ne skladiščijo v telo) in ne nevarnih trans maščob, kokosovo olje ne redi, ampak celo pomaga pri uravnavanju holesterola v krvi ter uravnavanju telesne teže.

coconut on a white backgroundKer ekstra deviško kokosovo olje nima močnega ali specifičnega priokusa, je odlično za kuhanje, peko in cvrtje. Z njim lahko pripravljate vse vrste jedi, ki ne bodo spremenile okusa, saj je kokosovo olje sladko in ima le blag in svež vonj po kokosu.

Zakaj je kokosovo olje odlično za hujšanje?
• Kokosovo olje spodbuja metabolizem,
• trigliceridi pospešujejo presnovo, učinek pa traja ves dan,
• vpliva na delovanje insulina in uravnava krvni sladkor, s tem pa je občutek lakote pod nadzorom,
• kokosovo olje znižuje glikemični indeks zaužite hrane, zato preprečuje nihanje krvnega sladkorja,
• ker je krvni sladkor pod nadzorom, se telo lažje bori proti glivični okužbi s kandido, ki je pogost vzrok debelosti,
• uravnava holesterol v krvi in zmanjšuje možnosti za nastanek sladkorne bolezni,
• urejena prebava pomeni izgubljanje odvečnih kilogramov!

Da pa bi vse to učinkovalo po najboljših močeh, kupite in uporabljajte le ekološko pridelano kokosovo olje, ki ni bilo termično ali kemično obdelano. Z vsemi obdelavami se aktivne učinkovine izgubljajo in zato ne morejo več delovati. Pazite torej, da je kokosovo olje organske pridelave in poznanega izvora – za svoje telo si privoščite le najboljše!

Pripravila: Nastja- Malinca- polna shramba zdravja

Recepte, kjer smo uporabili kokosovo olje najdete s klikom TUKAJ>>