Včlani se
Novice
Kategorije novic

Dišeča darila

8. december 2015 - Ekoklub novice / Fito in aromaterapija

Dišeča darila

Dišeča darila

Decembra ne gre brez obdarovanja, drobnih pozornosti, ki jih namenimo najbližjim. In najbolj izvirna darila so tista, ki jih naredimo sami, saj smo vanje vdihnili svojo energijo in ljubezen.

Aromaterapija nam ponuja neskončne možnosti, da najdražjim pokažemo svojo ustvarjalnost ter prizadevanje za unikatno in personalizirano darilo:

Meden balzam za ustnice

Sestavine:

-          30 ml mandljevega olja

-          20 ml kokosovega olja

-          7 g kakavovega masla

-          10 g čebeljega voska

-          ¼ čajne žličke medu

-          5 kapljic eteričnega olja sladke pomaranče

Za pripravo balzama uporabimo metodo vodne kopeli, s katero bomo olja nežno stopili v tekoče stanje, obenem pa se bodo med seboj lepo premešala. Uporabimo dve posodi, večjo in manjšo. V večjo natočimo vodo in jo postavimo na zmeren ogenj. Manjšo posodo postavimo na večjo tako, da bo para, ki bo nastala, ko se bo voda segrela, počasi segrevala zgornjo, manjšo posodo. V tej posodi nad vodno kopeljo stopimo čebelji vosek, ki mu naprej dodamo karitejevo maslo, ko se le-ta stopi, pa še jojobino in avokadovo olje. Mešamo, da se sestavine med seboj povežejo. V posodi nad paro najprej stopimo čebelji vosek, nato dodamo kakavovo maslo, rastlinska olja in med. Eterično olje dodamo čisto na koncu. Mešanico pretočimo v manjše posodice, ki jih zapremo, ko se balzam za ustnice ohladi in strdi. Darilo je primerno za vsa dekleta, babice, tete, mamice, sošolke in prijateljice. Ker je vonj pomaranče nevtralen, je balzam primeren tudi za fante, všeč pa bo tudi najmlajšim, saj je sladkega okusa. Nasvet: mešanico lahko prelijete tudi v silikonske modelčke za praline – tako boste dobili mini balzame za ustnice simpatičnih oblik.

Nežne kakavove masažne ploščice

Sestavine:

-          50 g kakavovega masla

-          3 kapljice eteričnega olja pačulija

-          5 kapljic eteričnega olja ylang ylanga

Izredno preprost in všečen recept. Kakavovo maslo stopite nad vodno kopeljo, dodate eterična olja in mešanico prelijete v modelček. Najbolj enostavno jih je preliti v silikonske modelčke za mafine, na primer take v obliki srčkov.

Veselo in dišeče ustvarjanje!

Pripravila: Melani Kovač

Več na: www.aromainstitut.si

Tukaj si lahko ogledate razpored delavnic in predavanj>>

Podpis

Melani Kovač je mednarodno priznana certificirana aromaterapevtka. Je strokovnjakinja tako za angleško kot francosko šolo aromaterapije, klinično aromaterapijo in raindrop tehniko. V svojem delu izhaja iz kemijske sestave eteričnih olj, bogato znanje pa deli na različnih delavnicah, seminarjih in specializiranih predavanjih za lekarne, šole in fakultete. Je ustanoviteljica Aromainštituta – Inštitut za izobraževanje, razvoj in promocijo aromaterapije, znotraj katerega aromaterapijo raziskuje in razvija na še poglobljenem nivoju. Podjetjem in organizacijam svetuje o vključitvi vonjev v poslovni segment (čutno znamčenje). Je članica komisije Aromacerta.

Vsa omenjena olja lahko najdete TUKAJ>>