Včlani se
Novice
Kategorije novic

Čas si moramo vzeti, drugače bo čas vzel nas!

15. januar 2015 - Ekoklub novice / Sprostitev in prosti čas / Za telo in duha / Zdravje

Čas si moramo vzeti, drugače bo čas vzel nas!

Star pregovor pravi, da ne bomo imeli ”kje živet”, če ne bomo poskrbeli za svoje telo.

Kljub temu vsi vemo, da si je včasih težko vzeti čas zase; večina ljudi v dnevu komaj postori nujne obveznosti, kaj šele da bi si privoščili oddih.

Ampak saj veste, da brez vloženega časa / truda ni rezultatov.
Za jogo pa pravijo, da ne vzame časa, temveč da ga da!

Resnica je nekje vmes: čas si moramo vzeti, drugače bo čas vzel nas!

Zamislite si naslednjo situacijo. Dobili ste možnost 10 dni preživeti čisto sami na nekem prijetnem kraju nedaleč od vašega doma. Čisti užitek! Nekaj časa počivate, morda celo lenarite, uživate. Nato kmalu že začnete počasi »migati«, se prebujati, se aktivirate, postanete kreativni, aktivni, dobivate nove ideje! Na vrhuncu, polni moči, zanosa in bistrosti čutite mir, veselje in vidite »širšo sliko«. Konec dneva se uležete se notranje pomirjeni, počitek vas povsem regenerira. Domov se vrnete  kot prerojeni.

No, pravkar smo vam opisali tudi običajni potek joga vadbe v 90 minutah. :)

Vsi že vedo, da je joga v zadnjih letih zelo popularna. A ne brez razloga. Dolgoletna tradicija, ki se je ohranila do danes, ni kar iz trte zvita; pozornost na svojem telesu, dihanju in gibanju. Osredotočenost in čuječnost. Mir in disciplina.

Joga je sicer dokaj kompleksna veda. Kdor jo temeljiteje preučuje ve, da joga ni le izvajanje položajev, kot je to praksa na vadbah joge v zahodnem svetu. Joga je način življenja, tako preprost in zabaven, da z lahkoto preseže vse moderne življenjske smernice.

So pa jogijski položaji (asane) v kombinaciji s tehnikami dihanja in sproščanja odlično orodje in enkratno izhodišče za vsakega, ki si želi več od življenja. Redna joga praksa vam dejansko da čas in voljo, da se mirno in vedro spopadate z dnevnimi opravili in izzivi.

In to, res le to, brez odvečnih besed, brez visokozveneče duhovnosti, vam ponujamo mi.

Vabimo vas, da preizkusite naše vadbe joge v Ljubljani (Sostro, Polje, BTC, Rudnik), Grosupljem in Trebnjem. Poskusni obisk vas, če vam vadba ne bo všeč, ne stane nič.

Pripravil: Primož Kastelic- Joga- Svet je lep

Obiščite njihovo stran>>