Včlani se
Novice
Kategorije novic

Akcija zbiranja eteričnih olj za Haiti kliniko

15. januar 2015 - Družbena odgovornost / Ekoklub novice / Zdravje

Naturopatska klinika je nastala ad hoc po katastrofalnem potresu na Haitiju 2010 in je pravzaprav neke vrste mobilna enota različnih ljudi, ki pomagajo vsem pomoči potrebnim. V prvi vrsti so tu lokalni zdravilci ter naturopatski zdravniki in terapevti, ki se vsako pomlad vračajo na Haiti. Ker so omejeni s količino materiala, ki ga lahko pripeljejo z letalom, so eterična olja najprimernejša rešitev, ker so majhna, učinkovita in vsestransko uporabna.

V kolikor bi prispevali akciji zbiranja EO za Haiti kliniko, jih lahko prinesete na katerokoli od brezplačnih predavanj ali delavnic v prostoru Aromadelavnic.

Julija najbolj potrebuje iglavce (bor, jelka..). Pravi, da so zbrali dovolj čajevca, limone in evkaliptusa. Pokukajte v svoje police in če najdete kakšno EO (tudi odprto in že uporabljeno), ki veste, da ga ne boste več uporabljali, ga prosim prinesite.

Melani Kovač bo eterična olja zbirala do februarja, potem bo vse skupaj poslala Juliji.

Več o delu Julije na Haitiju lahko preberete tukaj http://haiti.citronica.com/clinic

Melani Kovač je certificirana aromaterapevtka priznana tudi s strani Alliance of International Aromatherapists, ki z veseljem deli svoje znanje preko člankov, predavanj, delavnic, svetovanj ter je bila povabljena v različne televizijske oddaje, da predstavi aromaterapijo. Njena predavanja in delavnice lahko poslušate na več lokacijah v Sloveniji.

Na www.aromadelavnice.si poglejte urnik predavanj in delavnic.